duminică, 11 aprilie 2010

Trei

Nordsee, mall, duminica dupa-amiaza. La masa noastra, un panda le explica celor doua agrafe colorate ca si-l doreste pe taticul lui, ramas in magazin din cauza a doua fete rele. Pe masa din stanga, déjà plina cu tavi, odihnesc crevetii, in asteptarea randului lor firesc – supa intai, felul doi pe urma desertul la sfarsit. Ridic privirea, un baiat mai curatel si un cuplu. El, in bluza lui de trening, alb cu, discret, putin albastru. Langa freza US Army putin incurcata, o domnita suvitata, cu cerceii clips de aur, atent fardata si buze pline, agreabila, un ruj aramiu si trasaturi putin aspre, dar bine desenate.


E fantastic de bun locul, i-as atarna acolo pentru a-i privi. Eu, tolanita neglijent, sustineam agrafele. Ei mancau.

Treningul e decis si ii este, evident, foame. Ea ridica ritmic o mana fina, cu unghii ovale si lacuite discret. Are grija sa tina buzele lipite cand mesteca. Are grija sa duca furculita la gura, spatele ramane drept si apetitul sub control. Atenta, vorbeste gesticuland incet cu celalalt. Nu inteleg de ce tot inclina barbia spre dreapta pentru a culege mancarea si banuiesc imediat o gestica disimulata pentru jacheta de vis-a-vis.

Dar cotul ei e lipit de masa si mi se arata si degetele-i ingrijite, care il imping discret pe cel mic inspre luminatorul insorit. Mesteca incetisor, cu obrajii plini. Jenata obscur, incearca un zambet amabilafabil. Draga de ea. Daca i-ar spune cineva ca e frumoasa, poate s-ar relaxa, macar de-ar rade.

Pe langa noi trece alene o silfida eleganta care culege, absent, toate privirile uimite ale trecatorilor. Se rupe filmul, la loc comanda. Sucul e prea rece iar panda s-a potolit, pofticios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu